Hlavní obsah

Postřelený řidič z dálnice v autě převážel léky užívané k výrobě drog

– Plzeň
Právo, pab

Řidič, kterého v sobotu policisté při zběsilé honičce z Prahy do Plzně postřelili do krku, je po operaci ve stabilizovaném stavu. V autě měl ale podezřelé léky.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Policisté u zadrženého řidiče nalezli léky.

Článek

„Není už v přímém ohrožení života. Leží na jednotce intenzivní péče a je při vědomí,“ řekl v neděli  Právu administrátor plzeňské fakultní nemocnice Miloš Novák. Podle  mluvčího pražské policie Tomáše Hulana se jedná o muže s pestrou trestní minulostí, ve vozidle převážel větší množství léků používaných k výrobě drog. „Má rovněž zakázáno řídit motorová vozidla,“ dodal Hulan.

Sedmadvacetiletého muže z Plzeňska chtěli policisté zkontrolovat na nábřeží Edvarda Beneše nedaleko Úřadu vlády. Řidič starého modelu Mazdy se zahraniční espézetkou ale místo zastavení sešlápl plynový pedál a zběsile začal ujíždět.

Hnal to dvoustovkou

Dostal se na dálnici D5 a téměř dvousetkilometrovou rychlostí se hnal směrem na Plzeň. Naboural dva policejní vozy, nezastavily ho ani varovné výstřely. Proto policisté několikrát zamířili na jeho auto.

Střelbu při honičce začala vyšetřovat inspekce, zjišťuje mimo jiné obecné ohrožení, uvedla ČTK.

Řidič dojel až do Plzně, kde s prostřeleným krkem zaparkoval v areálu fakultní nemocnice na Lochotíně. Tam ho také policisté dopadli.

„Má v rejstříku19 záznamů o trestním stíhání. Jedná se o majetkové a drogové delikty a také nerespektování úředních rozhodnutí,“ doplnil Hulan s tím, že samotný policejní zákrok prošetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám