Hlavní obsah

Pošťačka zpronevěřila peníze za nouzového stavu, trestu se vyhne

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco soudy nemilosrdně posílají do vězení zlodějíčky za drobné krádeže v době nouzového stavu, třiačtyřicetiletá pošťačka z Velkého Boru na Klatovsku se trestu za zpronevěru desítek tisíc korun v době mimořádných opatření kvůli pandemii koronaviru vyhne.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Její stíhání totiž státní zastupitelství na návrh policie odložilo. „Obviněná uhradila škodu v plné výši, čímž škodlivé následky svého jednání odstranila,“ uvedla ve středu klatovská policejní mluvčí Dana Ladmanová, co bylo hlavním důvodem pro odložení případu.

Poukázala také na čistý trestní rejstřík ženy, která nebyla nikdy řešena ani pro přestupek. „Jednalo se tak o mimořádné vybočení z jinak řádného způsobu života,“ dodala policejní mluvčí.

Ženě hrozilo až osm let vězení. Policisté také zohlednili to, že za svůj přehmat už byla potrestána okamžitým vyhazovem z práce.

Finanční nesrovnalosti odhalili na pobočce ve Velkém Boru kontroloři z provozní inspekce České pošty letos na jaře. Pracovnice přepážky se následně přiznala, že si pro svoji potřebu nechala 22 tisíc korun. Vysvětlovala to tím, že rychle potřebovala větší obnos peněz, které chtěla obratem vrátit.

Pošťačka zpronevěřila peníze za nouzového stavu, hrozí jí 8 let vězení

Krimi

„S dotyčnou jsme okamžitě rozvázali pracovní poměr,“ řekl už dříve Právu mluvčí České pošty Matyáš Vitík. Jak dodal, na chybějící peníze se vždy přijde a viník se dá snadno dohledat. „Je to krátkozraké,“ dodal mluvčí s tím, že právě podnik podal na ženu trestní oznámení.

Reklama

Výběr článků

Načítám