Hlavní obsah

Pošlu ti manželku domů v krabici, vyhrožoval stalker i po soudu

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

„Je mi líto, co jsem udělal. Chci za tím udělat tlustou čáru,” kál se v květnu před klatovským soudem 36letý muž v reakci na trest, který dostal za nebezpečné pronásledování své bývalé milenky. Jenže tohle předsevzetí zřejmě nenapravitelnému stalkerovi moc dlouho nevydrželo. Už je opět v hledáčku policie. Tentokrát za výhrůžky, které směroval k manželovi své exmilenky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Zahájili jsme trestní stíhání 36letého muže pro nebezpečné vyhrožování,“ potvrdila Právu policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Podle informací Práva měl obviněný muži vyhrožovat, že pokud mu jeho manželka ještě jednou zkříží cestu, pošle mu ji domů v krabici. U manželů vzbudila výhrůžka obavu z toho, že by ji obviněný muž mohl uskutečnit.

Nově obviněný si podle květnového rozsudku musí trest za stalking odpracovat, soud mu uložil 200 hodin obecně prospěšných prací a zákaz se k bydlišti poškozené přiblížit na méně než sto metrů. Pokud by se nyní opět dostal k soudu, mohl by skončit už ve vězení.

Pronásledovat ženu začal muž poté, co s ním ukončila poměr. „Hra začíná,“ napsal jí v SMS v reakci na rozchod. Následovaly výhrůžky, špehování, vydírání a nakonec došlo i na ničení majetku.

Vyhrožoval lámáním kostí

Podle státní zástupkyně narušoval ženě soukromí a naháněl jí strach. „Pod smyšleným jménem jí posílal esemesky, které psal v ženském rodě a ve kterých vyhrožoval zlámáním kostí v těle nebo zveřejněním intimních fotografií a videonahrávek. Neustále ji také sledoval a psal zprávy na telefon, co právě dělá,“ uvedla žalobkyně.

Nevím, co mě to napadlo. Byl jsem zamilovaný
stalker u soudu

Ze spisu dále vyplývá, že v rámci šikany například zmáčkl a zalepil zvonek u domovních dveří panelového domu, čímž došlo k nepřetržitému zvonění v bytě ženy, to po několika hodinách ukončil až přivolaný servisní technik. Nelibost s rozchodem dal najevo i tím, že do okna bytu poškozené házel kameny nebo jí měl propíchat gumy na autě.

Žena u soudu přiznala, že s mužem měla milenecký poměr rok. „Všechny problémy začaly, když jsem to s ním ukončila. Jeho první reakce byla, že všechno řekne manželovi a naše společné intimní fotky vyvěsí ve škole, kam chodí jedna z mých dcer,“ pokračovala poškozená.

Muž se u soudu přiznal téměř ke všemu. „Nevím, co mě to napadlo. Byl jsem zamilovaný. Slibovala mi hory doly a pak mě odkopla. Dostal jsem vztek a z toho vyústily všechny ty věci. Chtěl jsem jí nahnat strach, aby se ke mně vrátila,“ řekl.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám