Hlavní obsah

Poslední prázdninový víkend si na silnicích vyžádal život 17 lidí

ČESKÁ REPUBLIKA

Poslední prázdninový víkend se svou bilancí mrtvých na silnicích řadí k těm nejtragičtějším. Při haváriích zahynulo 17 lidí. Velkou měrou k této statistice přispěla sobotní ranní nehoda na silnici z Litomyšle do Svitav, při níž zemřelo 6 lidí.

Foto: Martina Sihelská

Holýšovský Pekelný ostrov - jak říkají návštěvníci - pravé léto s hudbou!

Článek

Do automobilu Renault Nevada, v němž jely dvě rodiny z Děčínska na dovolenou, narazil Ford Transit. Ze sedmičlenné posádky přežil jen roční kojenec. [celá zpráva]

Také druhá tragická nehoda se stala v sobotu ve východních Čechách. Vpodvečer u Sobotky na Jičínsku zřejmě nedalo přednost v jízdě jedno vozidlo druhému a při srážce zahynuli tři lidé. Další dva lidé zemřeli u obce Pleše na Jindřichohradecku, když jejich vozidlo narazilo do stromu.

Tragická bilance pokračovala i v neděli. Pětadvacetiletá řidička zahynula po půlnoci na silnici mezi Grunovem a Brništěm na Českolipsku. Nezvládla tam svůj vůz a vyletěla mimo silnici.

O sedm mrtvých více než loni

V porovnání s loňským posledním prázdninovým víkendem, který je charakteristický velkým provozem, zemřelo letos o sedm lidí víc. Uplynulý víkend se naopak vyrovnává předloňsku i roku 2001, kdy byly bilance nejhorší. Tehdy zahynulo na silnicích 18 osob.

Provoz na silnicích přitom o víkendu, zejména v neděli v podvečer, nebyl až na výjimky tak hustý, jak se očekávalo.

Tragická havárie ve Francii

Tragickou bilanci měla o víkendu i Francie. Jediná nehoda na dálnici mezi městy Bayonne a Bordeaux na jihozápadě země si vyžádala osm mrtvých a 46 zraněných. Srazil se tu španělský autobus a pět automobilů.

Sedm osob, které přišly o život, cestovalo autobusem z Bragy v severním Portugalsku do Paříže. Agentura uvedla, že tímto autobusem jeli hlavně Portugalci. Osmý mrtvý řídil dodávku s francouzskou státní poznávací značkou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám