Hlavní obsah

Poslanec Lobkowicz za nehodu nemohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Okresní soud Plzeň-město v úterý zprostil poslance Jaroslava Lobkowicze (KDU-ČSL) obžaloby z ublížení na zdraví. Lobkowicz stál před soudem za dopravní nehodu, při níž v březnu 2003 srazil autem v Plzni-Křimicích chodkyni a způsobil jí těžká zranění. Soudní znalec uvedl, že nebylo v Lobkowiczových silách nehodě zabránit.

Článek

"Uviděl jsem, že za přechodem se pohybuje nějaké osoba. Náhle se mně vrhla do silnice. Začal jsem brzdit a snažil se střetu vyhnout. Už se nedalo nic dělat a došlo ke srážce. Chodkyně se odkutálela se asi tři metry od auta. Zavolal jsem záchranku a dal jí první pomoc. Jel jsme asi 30 až 40 kilometrů v hodině. Právě jsem se rozjížděl," uvedl Lobkowicz.

Státní zástupkyně nejdříve namítala, že se poslanec nevěnoval řízení, ale soud to neuznal.

"Začala jsem přecházet. V půlce vozovky jsem ucítila náraz. Předtím jsem se rozhlížela, čekala jsem tam asi dvě až tři minuty, protože projížděla auta. O tom autě jsem vůbec nevěděla. Bylo to na přechodu nebo maximálně metr za ním. S určitostí to už ale nemohu říci," vypověděla sedmatřicetiletá Drahuše Hegnerová.

Poslanec si před časem sám požádal o zbavení imunity. "To, co se mi stalo, je civilní věc, která nesouvisí s prací poslance. Imunita se na takové případy nemá vztahovat," řekl Lobkowicz.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám