Hlavní obsah

Posádka audi uháněla před policisty až 200 km/h, zastavil ji až střet s fordem

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražským policistům ujížděla v neděli ráno vysokou rychlostí posádka osobního vozu Audi A6. Ujíždějící auto havarovalo v Dolních Měcholupech, posádka se dala okamžitě na útěk. Mužům zákona se podařilo nakonec jednoho muže zadržet.

BEZ KOMENTÁŘE: Audi zastavil až střet s fordem v křižovatceVideo: Novinky

 
Článek

Policisté chtěli původně zastavit vůz Audi A6 k běžné silniční kontrole. Řidič ale začal velmi vysokou rychlostí ujíždět, kdy podle svědků rychlost překročila až 200 kilometrů v hodině.

Auto policistům zmizelo z dohledu. Během okamžiku ale havarovalo v Kutnohorské ulici, kde se střetlo s dodávkou Ford Transit. „Podle svědeckých výpovědí vyběhli z vozu dva muži, kteří se ihned dali na útěk,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan s tím, že do pátrání po posádce vozu byl nasazen také vrtulník.

Jednoho z mužů se na útěku podařilo policistům dopadnout. Jedná se o Čecha, který má zákaz řízení. Další z členů posádky má být podle zjištění policistů cizinec, který má zákaz pobytu na území České republiky. Policie po něm stále pátrá.

Podle informací Novinek neujíždělo toto vozidlo policistům poprvé. Naposledy vůz ujel policistům před několika dny na výpadovce na dálnici D1. Tehdy jelo vozidlo více než dvousetkilometrovou rychlostí. V centru Prahy, kde tehdy honička začala, projel řidič křižovatku na červenou ve zhruba stotřicetikilometrové rychlosti. „Podle prvotních informací se jedná o vůz silnější kubatury,“ doplnil mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám