Hlavní obsah

Popeláři stáli v cestě nervóznímu řidiči, tak na ně vytáhl pistoli

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Během pátečního svozu odpadu čekalo na pražské popeláře nemilé překvapení. Když zastavili se svým vozem v jednom z vjezdů do garáží, nelíbilo se to řidiči, který do ní chtěl vjet. Na popeláře proto vytáhl pistoli.

Článek

Popelářské auto v pátek dopoledne zrovna vyváželo popelnice v ulici U Uranie, když jeho řidič musel zastavit ve vjezdu do garáží. V tu chvíli však přijel pětatřicetiletý řidič terénního vozu a chtěl do těchto garáží zajet.

„Nervózní řidič „teréňáku“ počínání popelářů zřejmě vnímal jako naschvál z jejich strany a chtěl oplatit stejnou mincí. Proto předjel před nákladní auto a zablokoval silnici tak, aby popeláři nemohli odjet,“ informoval v úterý policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Dvaadvacetiletý řidič se proto šel s blokujícím řidičem domluvit a tuto situaci vyřešit. Zaťukal na okno, ale řidič si ho nevšímal. Zaklepal tedy znovu a čekal na reakci.

„V tu chvíli řidič sáhl k řadící páce a popelář najednou koukal do hlavně pistole, kterou její majitel stihl ještě i natáhnout. Popelář se proto okamžitě schoval za nákladní auto a přivolal policisty,“ popsal mluvčí policie.

Policisté muže na místě zadrželi a předvedli na služebnu, kde mu sdělili podezření z trestného činu nebezpečného vyhrožování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám