Hlavní obsah

Polonahý opilec s mačetou vyhrožoval zákazníkům benzínky smrtí

Novinky, hlk

Zákazníci čerpací stanice v Napajedlech zažili v pondělí odpoledne dramatickou scénu. Do půl těla svlečený opilý muž s mačetou v ruce lidem na čerpací stanici vyhrožoval smrtí. Údajně proto, že ukřivdili jeho spolubydlícímu. V úterý o tom informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Když opilec na čerpací stanici vyhrožoval zákazníkům, zrovna kolem projížděla hlídka policistů z Napajedel.

Pak se ozbrojený muž vrátil do nedalekého rodinného domu. „Policisté zazvonili, napůl svlečený muž jim otevřel a se svým spolubydlícím policistům vysvětlili, co se stalo. Mačetu našli policisté v domě. Dechová zkouška u agresora ukázala 2,7 promile alkoholu, u jeho přítele potom 3,4 promile alkoholu,“ uvedla Kozumplíková.

Šel bojovat za svého přítele

Čtyřicetiletého muže prý rozčílilo, že zákazníci vykázali z čerpací stanice jeho šestapadesátiletého přítele poté, co si tam silně podnapilý koupil pivo a sedl si s ním venku. S údajnou nespravedlností, které se na něm zákazníci dopustili, se pak doma svěřil spolubydlícímu.

Ten popadl mačetu a rozhodl se jít celou věc vyřídit. „Podle jeho slov je (zákazníky benzínky – pozn. red.) chtěl pouze postrašit, v žádném případě jim nechtěl ublížit,“ dodala Kozumplíková.

Agresivní muž byl v minulosti již třikrát trestaný a nyní mu v případě prokázání viny z trestných činů výtržnictví a nebezpečné vyhrožování hrozí až tři roky za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám