Hlavní obsah

Policistka z prezídia okrádala kolegy

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Marně si lámali hlavu policisté z plzeňského pracoviště útvaru zvláštních činností Policejního prezidia nad tím, jak je možné, že se jim ztrácejí peníze na pracovišti. Nakonec přišli celé záhadě na kloub. Peníze kradla jejich dvaačtyřicetiletá kolegyně. Nyní ji hrozí soud.

Článek

 "Policistku v hodnosti podpraporčice jsem obvinila z trestného činu krádeže. Je podezřelá, že v několika případech dvěma spolupracovníkům odcizila na pracovišti celkem 13 tisíc korun," uvedla v pondělí plzeňská státní zástupkyně Jaroslava Pašková, která vede vyšetřování.

Za to ji v případě uznání viny hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. Obviněnou policistku nakonec přistihli sami kolegové, když se jim chytla do nalíčené pasti. "Instalovali v kanceláři kameru, která ji při krádeži natočila," uvedl jiný zdroj.

Policistka se ke krádeži doznala. Útvar, kde pracuje, se zabývá telefonními odposlechy. Jedná se o režimové pracoviště, jehož každý zaměstnanec musel projít bezpečnostní prověrkou na minimálně čtvrtý stupeň utajení - vyhrazeno.

Reklama

Výběr článků

Načítám