Hlavní obsah

Policisté zatkli postrach žen z Kopřivnice

– Kopřivnice
Právo, hon

Kriminalistům se podařilo zadržet 28letého muže, který na přelomu roku v Kopřivnici přepadl několik žen. Obviněný skončil ve vazbě, policisté nyní hledají další oběti, které zatím přepadení neoznámily.

Článek

Policie muže obvinila ze zločinů loupeže a přečinů krádeže a neoprávněného opatření a padělání platebního prostředku. „Na základě zjištěných důkazů se zadržený muž ke všem zjištěným případům loupeží a krádeží doznal,“ uvedl mluvčí novojičínské policie Petr Gřes.

K loupežím došlo v závěru minulého roku a na začátku ledna. „Vždy si vytipoval náhodnou kolemjdoucí ženu, které odcizil její kabelku i s osobními věcmi, a to tak, že ji strhl z ramene či vytrhl z ruky. Využil své fyzické převahy a s některými ženami se přetahoval, až je povalil na zem,“ dodal mluvčí.

Kriminalisté se na základě řady indicií domnívají, že počet přepadených žen bude vyšší a řada z nich ještě nenašla odvahu, aby to policii oznámila. „Obracíme se na případně další poškozené ženy z Kopřivnicka, ať tuto skutečnost oznámí na nejbližší policejní oddělení,“ doplnil Gřes s tím, že obviněnému hrozí až deset let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám