Hlavní obsah

Policisté zadrželi muže podezřelého z přepadení pošt na Olomoucku

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Kriminalisté zadrželi šestatřicetiletého muže, kterého podezřívají z loupežného přepadení nejméně dvou poštovních poboček v Těšeticích a Křelově na Olomoucku a čerpací stanice v Olomouci. Stíhán je vazebně, řekl v pondělí Právu šéf územního odboru policie v Olomouci Jiří Musil.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté zadrželi muže podezřelého z přepadení pošt na OlomouckuVideo: Policie ČR Olomouc

 
Článek

„Obviněn byl zatím jen ze dvou loupeží. Nespolupracuje s námi, a tak je dokazování složitější. Prověřujeme ho ještě v souvislosti se zhruba deseti dalšími přepadeními. Postupně ho dostáváme na stopách. Vyhodnocování důkazů, zejména těch genetických, však nějakou dobu trvá,“ uvedl Musil. Pachatel loupil se zbraní a důmyslně se při tom maskoval. „Používal paruky, čepice, brýle,“ řekl Musil.

Poštu v Těšeticích přepadl loni 17. prosince kolem 15.45. Nejdřív si chtěl koupit obálku. Tu zaplatil a poté podle policejní mluvčí Marie Štrbákové namířil na ženu pistoli. „Vsunul ji do výdejního okénka pod přepážkou a se slovy dej sem peníze, se domáhal vydání finanční hotovosti,“ uvedla Štrbáková.

Foto: Policie ČR

Lupič nosil čepici.

Pracovnice mu však peníze nevydala, utekla do sousední místnosti a odtamtud zavolala o pomoc. Když se vrátila, muž na ni stále mířil a původní požadavek opakoval. Ani pak mu ale peníze nevydala a schovala se. Nato lupič utekl.

Úspěšnější byl letos 29. února, kdy přepadl okolo 13.45 poštu v Křelově. „Nejprve tam předstíral zájem o zaslání balíku a poté odešel. Když se vrátil, opět za použití pistole obdobným způsobem požadoval finanční hotovost. V tomto případě však pracovnice z obavy o svůj život muži vydala 16 500 korun. Ten si však vzal jen 12 500 korun a z pošty utekl,“ popsala případ policejní mluvčí.

Výběr článků

Načítám