Hlavní obsah

Policisté z jihu Čech stále hledají pachatele devět let staré vraždy. Zveřejnili fotku

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jindřichův Hradec

Policistům ani po téměř devíti letech nedá spát vražda třicetileté Soni Illeové z Jindřichova Hradce. Kriminalisté se snaží znovu vyřešit tento policejní pomníček a hledají důležitého svědka. Právu poskytli fotografii, na níž odchází z pohřbu zavražděné ženy.

Foto: Policie ČR

Policistům při hledání vraha Illeové prý pomůže muž na snímku z roku 2009.

Článek

„Mladý muž na záběrech z pohřbu Soni Illeové z března roku 2009 je důležitým svědkem v případu. Žádáme proto, aby se přihlásil na policii či aby se přihlásili lidé, kteří jej poznávají,“ konstatoval jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Zmínil, že kriminalisté na případu i po devíti letech stále pracují a zajímají je i prsteny, které chyběly na rukou po vraždě.

Soňa Illeová se nevrátila z firemního vánočního večírku, který se konal 19. prosince roku 2008. Po jedné hodině ráno vyrazila z prostor jindřichohradeckého klubu v samém centru města. Oblečená byla prý nalehko, i své osobní věci, kabelku, kabát a mobilní telefon, nechala v klubu.

Zůstaly jí jen náušnice 

Pátrání po ženě trvalo téměř čtvrt roku a skončilo prvního března 2009. „Tehdy bylo nalezeno tělo zavražděné u levého břehu řeky Nežárky, v místě zvaném Vodičkova tůň. Tělo bylo zcela nahé, beze stop jakéhokoliv zjevného násilí. Ruce měla zavražděná svázané za zády hnědou lepicí páskou o délce 10 metrů. Zavražděné pachatel ponechal pouze náušnice,“ konstatoval mluvčí Matzner.

Zpráva o vraždě se velmi rychle roznesla po celém jihu Čech a do práce se dali kriminalisté. Zprvu byl mezi podezřelými i její manžel, ale jeho podíl na činu se nikdy nepotvrdil.

Součástí vyšetřování byly i plošné odběry DNA, které však nevedly k žádným výsledkům. Kriminalisté tedy na případu stále pracují. Vyslechli stovky lidí a nepadlo žádné obvinění. Vrah Illeové je tak stále na svobodě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám