Hlavní obsah

Policisté z Brna jsou podezřelí ze sympatií k extrémismu

– Brno
Právo, Miroslav Homola

Několik policistů z Brna je vyšetřováno v souvislosti s možnými sympatiemi či dokonce spoluprací s extrémistickým pravicovým či neonacistickým hnutím. Vyšetřování potvrdil mluvčí státního zastupitelství v Brně Hynek Olma s tím, že se zatím nebudou zveřejňovat žádné další bližší informace.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Už na konci týdne byly provedeny domovní prohlídky, při kterých se našly některé podezřelé věci. Vše se však nyní analyzuje, nikdo nebyl obviněn,“ uvedl Olma.

Domovní prohlídky se konaly podle dostupných informací již ve čtvrtek u tří členů pohotovostní motorizované jednotky. Žádný z nich však nebyl postaven mimo službu. "Žádné takovéto změny se v uplynulých dnech u brněnské pohotovostní motorizované jednotky nedělaly," řekl ČTK náměstek jihomoravského policejního ředitele Jaroslav Vaněk.

K vyšetřování ve vlastních řadách došlo údajně díky nynějšímu podrobnému prověřování aktivit přívrženců či členů radikální pravice, z nichž pět je pro podezření z trestných činů stále ve vyšetřovací vazbě ve vazební věznici Brno - Bohunice. Právě tam se má v sobotu odpoledne od 14 hodin uskutečnit neohlášená demonstrace soukmenovců za jejich propuštění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám