Hlavní obsah

Policisté vyšetřují vraždu nezletilé dívky na Děčínsku a pokus o vraždu mladistvé

Právo, ape
Aktualizováno

Nezletilou dívku měl v noci na neděli v jedné obci na Děčínsku zavraždit 35letý muž. Pokusil se zabít i mladistvou. Policie ho za několik hodin dopadla, k činu se přiznal. Nyní mu hrozí až výjimečný trest.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Krajští kriminalisté vyšetřují případ násilného trestného činu vraždy a pokusu vraždy, ke kterému došlo v noci ze soboty na neděli v jedné z obcí na Děčínsku. Děčínským policistům se podařilo v krátké době zadržet podezřelého 35letého muže. Ten se kriminalistům v postavení podezřelého doznal k vraždě nezletilé dívky a pokusu vraždy mladistvé,“ uvedla krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Tragédie se stala v malé, turisticky vyhlášené obci na okraji Národního parku České Švýcarsko. V obci žije zhruba stovka obyvatel, v sezóně jich je díky turistům mnohonásobně více. Zavražděné dívce mělo být 14 let, dívce, která pokus o vraždu přežila, pak 16.

„Na obviněného bude podán podnět na vzetí do vazby. Za uvedené jednání pachateli hrozí trest odnětí svobody od 15 do 20 let nebo výjimečný trest,“ dodala Hyšplerová.

Reklama

Výběr článků

Načítám