Hlavní obsah

Policisté vykázali z domu muže, který bil družku, jejího syna i souseda

Právo, Pavel Karban

Co do činění se sedmačtyřicetiletým násilníkem měli v pátek pozdě v noci policisté z Ostravy. Opilý muž se nejprve pustil do dvacetiletého syna své družky a pak i do jednapadesátiletého souseda. Jeho řádění ukončili až přivolaní policisté, kteří agresora vykázali na 10 dní z domu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Muž nejprve v napadl mladíka verbálně. Pak chtěl na něj také zaútočit fyzicky, jenže na obranu mladého muže se postavil soused. „Běžícího podezřelého měl svědek chytit za ruku a zastavit jej. Agresi muže tak pravděpodobně obrátil vůči sobě,“ informovala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Surovec napadl muže pěstmi a kopal ho do horní poloviny těla. „V době ataku se mladík spolu se sedmiletou sestrou ukryli v obavách na balkon,“ dodala.

Pořádek zjednali až policisté. Ti navíc v průběhu prověřování zjistili, že k fyzickým a psychickým útokům podezřelého vůči dvacetiletému mladíkovi a jeho osmatřicetileté matce dochází opakovaně a dlouhodobě. A to zhruba od roku 2002. Útoky proti lidské důstojnosti měly přejít k útokům fyzickým.

Protože orientační dechová zkouška u muže prokázala více než 2 promile alkoholu v dechu, putoval neurvalec k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici. Druhý den, v sobotu 18. července byl vykázán na 10 dnů z domu. „Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin týrání osoby žijící ve společně obývaném bytě nebo domě a ublížení na zdraví ve stadiu pokusu,“ doplnila policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám