Hlavní obsah

Policisté v Praze našli v autě zdrogovaného řidiče nelegálně držené zbraně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik nelegálně držených střelných zbraní objevili v noci ze soboty na neděli policisté v Praze při kontrole podezřelého automobilu. Pětadvacetiletý motorista byl jedenáctkrát trestně stíhán. Test na přítomnost drog byl pozitivní.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policejní hlídka si podezřelého vozu všimla kolem půl třetí v noci v ulici U Slavie v pražských Vršovicích. Podle Hulana auto evidentně nebylo ve stavu, ve kterém by mohlo podle zákona vyjet na silnici. Záznamy v evidenci pak ukázaly, že vozu propadla technická prohlídka už v lednu. Policisté se proto rozhodli auto zastavit a zkontrolovat.

"Už při vystoupení řidiče policisty zarazila typická vůně marihuany. Proto mladíka vyzvali k provedení testu na přítomnost drog, který pozitivním výsledkem podezření potvrdil," uvedl policejní mluvčí. Mladík potom podle něj ještě více znervózněl, když chtěli policisté otevřít zavazadlový prostor auta. "Důvodem jeho neklidného až podrážděného chování byl diplomatický kufřík, ve kterém policisté nalezli a zajistili téměř 130 kusů nábojů různých ráží a čtyři zbraně," popsal situaci Hulan.

Mezi zbraněmi byla funkční pistole, revolver, plynová pistole a pistole k odpalování světlic. "Kontrolovaný muž, který není držitelem žádné kategorie zbrojního průkazu, nebyl schopen vysvětlit původ tohoto arzenálu. Nutno zmínit, že jedna ze střelných zbraní vůbec neměla výrobní číslo," doplnil mluvčí. Kriminalisté proto budou prověřovat, zda některá z nalezených zbraní nebyla použita ke spáchání zločinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám