Hlavní obsah

Policisté v Praze dopadli lupiče 10 minut po přepadení banky

Novinky, fia
Praha

Pražští policisté zasahovali v úterý před 14. hodinou u přepadení pobočky České spořitelny ve Vodičkově ulici v Praze 1. Ozbrojený lupič se tam zmocnil neupřesněné částky v hotovosti a z místa uprchl, dopaden byl po zhruba deseti minutách v nedaleké Ostrovní ulici.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

"Hlídka se za ním na základě upozornění svědků rozběhla," přiblížila Novinkám průběh incidentu pražská policejní mluvčí Eva Miklíková.

Zadrženého pachatele následně policie podrobila výslechu.

Lupič z Tylova náměstí zatím prchá

Větší štěstí měl lupič, který dopoledne přepadl banku na Tylově náměstí v Praze 2. Úřednici vyhrožoval výbušninou. Po česky hovořícím pachateli ve věku kolem 40 let pátrají kriminalisté a žádají veřejnost o pomoc s jeho identifikací. Výši lupu policie neuvedla.

"Dosud neznámý pachatel pracovnici na přepážce vyhrožoval výbušninou a požadoval vydání peněz. Poté co měl hotovost u sebe, pobočku klidně opustil," popsala přepadení Miklíková.

Muž vysoký přibližně 180 centimetrů byl v době loupeže oblečen do světle šedého svetru s tmavými pruhy na rukávech. Na hlavě měl čepici s kšiltem, z pod které mu na ramena splývaly černé vlasy. Podle policie ale mohlo jít o paruku. V ruce nesl šedou látkovou tašku s černým pruhem.

Jakékoliv informace o tomto muži přijme policie na lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám