Hlavní obsah

Policisté v bývalé cihelně odhalili historicky největší sklad nelegálního lihu

– Praha
Novinky, Ondřej Kořínek

Policisté na Pelhřimovsku odhalili minulé úterý největší sklad nelegálního lihu v historii Policie ČR, který čítal asi 1,2 miliónu litrů lihu. Na sklad policisté narazili v rámci akce Smog, která pracuje na vyšetřování kauzy Metyl. Únik na dani by činil až 330 miliónů korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Největší odhalený sklad nelegálního lihuVideo: Policie ČR

 
Článek

Kriminalisty na stopu největšího nelegálního skladu lihu přivedlo vyšetřování kauzy Metyl. Již na konci října provedli policisté z Úřadu pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) rozsáhlou razii, při které zadrželi osm osob a provedli dvě desítky domovních prohlídek. Mimo jiné zadrželi také podnikatele Radka Březinu a jednatele Verdany Roberta Sedlaříka.

„V obci Stojčín u Pelhřimova byla provedena prohlídka jiných prostor a pozemků. V objektu bývalé cihelny byl zajištěn nelegální sklad, který je co do množství nalezeného lihu největším „úlovkem“ v historii Policie ČR,“ řekl Novinkám mluvčí ÚOOZ Pavel Hanták.

Foto: Policie ČR

Bývalá cihelna skrývala nelegální sklad lihu

Při této razii policisté nalezli celkem 1,2 miliónu litrů nelegálního lihu, který byl uskladněn v barelech. Policisté předali líh celníkům, kteří vyčíslili škodu zkrácením spotřební daně na přibližně 330 miliónů korun.

Foto: Policie ČR

Bývalá cihelna skrývala nelegální sklad lihu

Policie v návaznosti na tuto razii rozšířila obvinění u dvaačtyřicetiletého Radka Březiny o trestný čin zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám