Hlavní obsah

Policisté stále nedopadli muže, který v Orlové znásilnil dvě děti

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Policii se stále nedaří vypátrat zvrhlíka, který 8. ledna na odlehlém místě v Orlové na Karvinsku znásilnil dvě velmi malé děti. Kriminalisté však v úterý zveřejnili popis pachatele. Potvrdili také, že muž donutil dvě školou povinné děti k sexuálnímu uspokojení s loveckým nožem v ruce.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Policisté po násilníkovi pátrají.

Článek

Podle zveřejněných informací si děti prožily několik minut hrůzy. „Pachatel při činu použil lovecký nůž s délkou čepele asi 30 centimetrů,“ uvedla mluvčí severomoravské policie Soňa Štětínská. Dodala, že násilník měl přes obličej šátek s lebkami a překříženými kostmi.

Šlo o štíhlého mladíka ve věku od 15 do 20 let, vysokého asi 170 centimetrů. „Na sobě měl tmavou hladkou bundu do pasu se zipem a kožíškem lemovanou kapucou. Bunda byla bez nápisů nebo znaků. Kalhoty byly tmavé barvy. Pachatel měl obuty zimní šněrovací boty. Hovořil česky,“ dodala. Na kalhotách měl pachatel široký opasek černé barvy s pouzdrem na nůž.

Policie: nejedná se o sérii útoků

Policisté se o znásilnění dověděli ještě týž den, případ nahlásili rodiče jednoho z poškozených dětí.

„Policisté již kontaktovali a prověřili několik desítek osob. Občané volají rovněž na linku 158. Žádný z jejich poznatků nezůstane bez řádného ověření. Občanům za jejich informace děkujeme,“ dodala mluvčí.

Policie zároveň uklidňuje veřejnost, že šlo o ojedinělý skutek.

„Nejedná se o sérii, policisté nezaznamenali žádný další útok. Případ takového charakteru se v kraji nestal za celý minulý rok. Je však samozřejmostí, že kriminalisté prověřují i možné souvislosti s obdobnými případy z minulosti,“ dodala Štětínská.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám