Hlavní obsah

Policisté pomohli oživit oběšeného muže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Velmi beznadějně vypadal případ pětapadesátiletého muže z Prahy 4, který se ve středu pokusil o sebevraždu oběšením. Jeden z příbuzných ho ale rychle odřízl a policistům, kteří přispěchali na místo, se podařilo zdánlivě nemožné. Obnovili mu srdeční činnost. V neděli o tom informovala policejní mluvčí Eva Miklíková.

Foto: Lenka Gulašiová

Vánoce jsou svátky hojnosti a obdarovávání. S tím souvisí i fakt, že v tomto období se znásobuje množství odpadu.

Článek

Do bytu v Praze 4, odkud bylo nahlášeno nalezení oběšeného, vyjela hlídka policistů z Pohotovostní motorizované jednotky asi ve třičtvrtě na jedenáct dopoledne. Našli tam muže bez známek života, nad kterým se skláněl jeho bratr, který jej odřízl od trámu.

Telefonoval právě s pracovníky záchranné služby, kteří jej naváděli, jak má správně vykonávat oživovací pokusy. Jeden z policistů začal provádět dýchání z úst do úst a druhý zase masáž srdce.

Po chvíli dorazila záchranná služba a napojila muže na přístroje - asi po dvaceti minutách se podařilo obnovit srdeční činnost a muž už dýchal za pomoci přístrojů. Následně byl převezen do nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám