Hlavní obsah

Policisté pochytali prodejce hašiše

Novinky, Lenka Kadeřávková
PRAHA

Téměř čtyři kilogramy hašiše měla u sebe pětičlenná skupina prodejců ve věku od 33 do 44 let, kterou policisté z Národní protidrogové centrály pozatýkali minulou neděli na parkovišti u obchodního domu Tesco v devátém pražském obvodu.

Článek

Uvedla to mluvčí policejního prezidia Blanka Kosinová s tím, že drogy kriminalisté našli v jednom z osobních vozů, kterým muži na místo činu přijeli.

"Policisté při dopadení použili metodu předstíraného převodu," sdělil Právu dobře informovaný zdroj. Jedná se o jednu z operativně pátracích metod, kdy kriminalisté v civilu před vytipovanou pěticí předstírali zájem o koupi drog, a tím je vlastně usvědčili.

Jak vyplývá z trestního řádu, tuto metodu musí písemně povolit státní zástupce, v případě bezodkladného úkonu, pak musí policie o povolení požádat dodatečně a obdržet jej do 48 hodin po zásahu. V opačném případě nesmí informace získané v této souvislosti použít.

Mluvčí prezídia Kosinová dále uvedla, že uvedené množství drogy představuje asi 4000 dávek, jejichž cena by se na černém trhu pohybovala okolo jednoho milionu korun.

Zdroj Práva uvedl, že tři z pozatýkané pětice pocházejí ze severních Čech, jeden muž je kosovský Albánec a poslední je občanem Srí Lanky. Vinu před vyšetřovatelem údajně svalují jeden na druhého.

Všichni muži byli obvinění z nedovoleného držení a výroby drog. Ve středu na ně soudce Obvodního soudu pro Prahu 9 na návrh státního zástupce uvalil vazbu. "V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do deseti let," uvedla Kosinová.

Reklama

Výběr článků

Načítám