Hlavní obsah

Policisté pátrají po uprchlém vězni Novákovi u Kutné Hory

– Kutná Hora • Aktualizováno
Novinky, ok, lsi

Středočeská policie pátrá od čtvrtečního večera v okolí Kutné Hory po uprchlém nebezpečném vězni Janu Novákovi. V baru ho tam zahlédl očitý svědek. Do akce se zapojily desítky policistů včetně psovodů a vrtulníku. O pátrání Novinky v pátek informovala kutnohorská policejní mluvčí Vendulka Marečková.

Foto: Policie ČR

Předpokládaná podoba 44letého Nováka

Článek

„Ve čtvrtek kolem půl osmé večer oznámil očitý svědek, že se v jednom z barů v Kutné Hoře nachází osoba, jež odpovídá popisu uprchlého vězně Jana Nováka,“ řekla mluvčí Marečková.

Do rozsáhlého pátrání se zapojili místní policisté, strážníci, kriminalisté, ale také psovodi a policejní vrtulník. „Všichni pátrali v okolí Kutné Hory do pozdních nočních hodin, vrtulník byl odvolán kolem půlnoci,“ popsala průběh pátrání Marečková.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Nováka se ale dosud nepodařilo nalézt. „V současné době nemůžeme potvrdit, zda se skutečně jednalo o uprchlého vězně,“ řekla Marečková. V této souvislosti policisté detailně zkoumají záznamy z bezpečnostních kamer. Podle policistů měl hledaný muž na hlavě černý kulich.

Pátrají už přes deset dní

Novák utekl z okna ve druhém patře pražské Thomayerovy nemocnice minulý týden v úterý večer. Okamžitě ho začaly hledat desítky policistů. Odpykával si 7,5letý trest, který dostal v roce 2009 za loupež a ohrožení pod vlivem návykové látky. V září minulého roku byl ale podmíněně propuštěn na svobodu a v březnu zadržen kvůli sérii dalších loupeží.

BEZ KOMENTÁŘE: Po uprchlém vězni v Praze pátrají desítky ozbrojencůVideo: Novinky

Muž byl ve druhé půlce listopadu nepravomocně odsouzen právě za tuto sérii loupežných přepadení, a to na 8,5 roku. Brutální přepadení se odehrála v Praze 4 a kriminalisté po muži několik týdnů pátrali. Chytili ho v Rozvadově, když se vracel z Británie, aby si vyzvedl další peníze. Následně skončil ve vazbě a poté v obnoveném výkonu trestu, jelikož porušil podmínku.

V souvislosti s útěkem vězně skončili ve funkcích ředitel odboru vězeňské stráže Vězeňské služby Petr Vlk a ředitel pankrácké věznice Pavel Hadrava. Vedle odvolání obou mužů byli mimo službu postaveni i dva členové eskorty. Podle informací deníku Právo hrál jeden z dozorců místo hlídání hry, druhý odešel na záchod. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám