Hlavní obsah

Policisté nechybovali, uzavřela inspekce zastřelení řidiče kradeného auta

– Vyškov

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) uzavřela vyšetřování policistů, kteří předloni na Vyškovsku zastřelili řidiče kradeného auta. Zda příslušníci neporušili jiné služební povinnosti, budou ještě zkoumat jejich nadřízení.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Použití služební zbraně bylo oprávněné, protože v danou chvíli policista jednal v nutné obraně. Tato část kauzy proto byla odložena usnesením,” řekl České televizi Ivo Mitáček z kanceláře ředitele GIBS. Dodal, že podle vyšetřovatele nespáchali policisté během zásahu trestný čin.

Dalšími okolnostmi případu se ještě bude zabývat krajské policejní ředitelství. Podle GIBS totiž mohli zasahující policisté porušit jiné služební povinnosti. Může jim tak hrozit jiný kázeňský přestupek.

Policejní zásah se odehrál 12. prosince 2016 večer na Vyškovsku. Muž, kterého pronásledovala policie, byl podezřelý z krádeže dodávky. Když jej policejní hlídka vyzvala k zastavení auta, začal v tomto vozidle ujíždět. Při honičce jeden z policistů použil služební zbraň. Šofér na místě zemřel. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám