Hlavní obsah

Policisté našli na zemi opuštěné miminko, matka byla opodál opilá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Osamělého osmiměsíčního kojence našli v sobotu odpoledne na zemi policisté ve Spojovací ulici v Praze 9. Dítě bylo kousek od kočárku a poblíž nebyla žádná dospělá osoba. Dítě bylo špinavé a plakalo. Policisté přivolali záchranku.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„S největší pravděpodobností se tak plazilo po zemi 10 až 15 metrů od kočárku, čemuž nasvědčovalo i to, že mělo špinavé oblečení, ruce a tvář. Policisté ihned poskytli dítěti první pomoc, zvedli ho ze země a zabalili do izotermické folie, aby neprochladlo,” uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Podle něj nebylo dítě viditelně zraněné, bylo ale zanedbané. Plenku mělo na sobě pravděpodobně už několik dní.

Jeden z policistů poté našel asi 200 metrů od místa, kde stál kočárek, ženu, která seděla na zemi. „Ženu oslovil a okamžitě zjistil, že je silně pod vlivem alkoholu, který byl cítit z jejího dechu. Žena nedokázala komunikovat, a když vstala, tak neudržela ani přímý směr chůze. Policisté ženu odvedli ke kočárku, ve kterém zároveň našli její doklady. Díky tomu zjistili, že se opravdu jedná o matku osmiměsíční holčičky,” popsal Daněk.

Žena byla tak opilá, že nedokázala ani dýchnout do přístroje a nebyla schopná s policisty komunikovat. Ti však zjistili, že na ni byl vydán souhlas se zadržením pro podezření ze spáchání trestného činu zanedbání povinné výživy. Ženu odvezli na záchytku. V neděli matka dítěte policistům řekla, že šla s dítětem na nákup a poté vypila menší láhev vodky. Uvedla, že má mnoho problémů. Policisté ji propustili, dítě nadále zůstává v nemocnici.

Případ bude řešit orgán sociálně-právní ochrany dětí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám