Hlavní obsah

Policisté na technoparty v Krušovicích zadrželi jednoho muže

Policisté na nepovolené technoparty v Krušovicích na Rakovnicku zadrželi jednoho cizince pro podezření z porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Čeho přesně se dopustil, neuvedli. Muž skončil v policejní cele.

Foto: Policie ČR

Technoparty v Krušovicích na záběru z dronu

Článek

Policisté také odhalili několik řidičů pod vlivem alkoholu nebo omamných látek a evidují 15 stížností na rušení nočního klidu. Zatím nemuseli řešit vážnější narušení veřejného pořádku, řekla policejní mluvčí Lucie Nováková.

Akce začala v pátek v podvečer, zpočátku se jí účastnilo kolem 400 lidí a jejich počet postupně rostl. V sobotu večer a dnes ráno bylo účastníků 700. Lze předpokládat, že během dneška akce skončí.

Foto: Policie ČR

Technoparty v Krušovicích na záběru z dronu

„Policisté provádějí a budou provádět důsledné kontroly osob a vozidel. U odjíždějících účastníků se kontrolami zaměří především na přítomnost alkoholu v dechu a na návykové látky,” uvedla Nováková.

Policisté podle ní na technoparty dosud řešili tři trestné činy a čtyři přestupky v dopravě, šlo o jízdu pod vlivem drog nebo alkoholu. Pokud řidič nadýchá do jedné promile alkoholu, jde o přestupek, při vyšší hodnotě se jedná o trestný čin. Technoparty se koná na pozemku, který má více vlastníků. Policisté místo po celou dobu monitorují a usměrňovali provoz na příjezdových cestách.

Reklama

Výběr článků

Načítám