Hlavní obsah

Policisté na Jesenicku ukončili nepovolenou technoparty v lese

– Stará Červená Voda
Právo, Miloslav Hradil

Policisté v sobotu přinutili pořadatele zrušit nepovolenou technoparty pořádanou v lesním remízku nedaleko Staré Červené Vody na Jesenicku. Organizátor je podezřelý ze spáchání několika přestupků. Právo o tom v neděli informovala policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Akci chtěl podle ní organizátor uspořádat nejprve v areálu bývalého kamenolomu pod Boží Horou na katastru obce Žulová. Policisté se o ní dozvěděli a nachystali preventivně bezpečnostní opatření.

„Pořadatel však, především kvůli tomu, že akci neohlásil a nevyžádal si souhlas majitele pozemku, ji přesunul v tichosti do jiné lokality, a sice lesního remízku nedaleko Staré Červené Vody. Narychlo vytipovanou lokalitu, však policisté vysledovali a na místo se v sobotu po poledni vydali společně se starostou obce a zástupcem Lesů ČR, na jejichž pozemku se nepovolená technoparty konala.

Po jednání s pořadatelem byl nucen akci, jíž se účastnily zhruba na tři desítky osob, neprodleně ukončit a zabraný prostor vyklidit,“ konstatovala Vybíhalová.

Devětadvacetiletý muž, který akci pořádal, je podle ní podezřelý ze spáchání několika přestupků proti lesnímu zákonu a také z přestupku proti veřejnému pořádku a majetku.

„V rámci prováděného opatření však policisté odhalili také dalšího hříšníka, 34letého muže, u něhož našli sušenou rostlinnou hmotu. V tomto případě věc dokumentujeme pro podezření ze spáchání přestupku proti zákonu o návykových látkách,“ doplnila policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám