Hlavní obsah

Policisté, kteří pochybili v případu vražedkyně ze Smíchova, měli původně dostat podmínky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté, kteří loni v létě zasahovali proti Michelle Sudků poté, co se pokusila uškrtit zákaznici kavárny, a poté na psychiatrii na to neupozornili, měli původně u Obvodního soudu pro Prahu 1 dostat podmíněné tresty. Sdělila to mluvčí soudu Pavla Hájková. Soud uznal policisty vinnými na konci března, státní zastupitelství však proti rozhodnutí podalo odpor, věc proto soudkyně Helena Králová musí projednat v hlavním líčení. Jednání nařídila na 25. května.

Rozsudek nad Michelle SudkůVideo: Novinky

 
Článek

"Odpor podalo státní zastupitelství, čímž je trestní příkaz zrušen a ve věci bude nařízeno hlavní líčení. Původně byly trestním příkazem obviněným uloženy podmíněně odložené tresty," uvedla Hájková. Doplnila, že oběma policistům chtěl soud uložit roční podmínku s tříletým odkladem.

Dva policisté z místního oddělení na Malé Straně čelí obžalobě ze zneužití pravomoci kvůli incidentu, který se odehrál loni 5. července v kavárně na Újezdě v Praze. Sudků, která o dva týdny později ubodala ženu v obchodním centru na Smíchově, se tam pokusila uškrtit zákaznici. Dívka se ale bránila a podařilo se jí přivolat pomoc.

Vyjádření Michelle Sudků před soudemVideo: Novinky

Zasahující policisté nechali útočnici převézt do Psychiatrické nemocnice v Bohnicích, lékařům ale informace o útoku nepředali. Sudků po dvou týdnech z nemocnice propustili, v ten samý den zabila nakupující v obchodním centru.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Michelle Sudků dostala 30 let vězení

Postup nemocnice vyšetřovala komise, podle které lékaři nepochybili. Mluvčí pražského městského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová ale v březnu uvedla, že události v léčebně prověřuje Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 8 pro podezření z nepřekažení trestného činu.

Sudků potrestal pražský městský soud za pokus o vraždu a vraždu 30 lety vězení, hrozilo jí až doživotí. Verdikt je pravomocný, žena se proti němu neodvolala. Znalci při hlavním líčení uvedli, že Sudků sice trpí útočným a nekrofilním sadismem, porucha ji však neovlivnila natolik, aby se v době činů nebyla schopna ovládat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám