Hlavní obsah

Policisté, které smetla honda, nikoho nepronásledovali

– PROSTĚJOV
Právo, Jiří Růžička

Policisté Ivo Kučera a Radovan Doba, kteří přišli v pátek v podvečer o život při dopravní nehodě u Prostějova, když do nich narazil po předchozím střetu s vozidlem Š 105 řidič hondy v nepřiměřené rychlosti, nikoho nepronásledovali ani nesledovali.

Foto: Jiří Smutný

Rozpadající se bývalá sýpka

Článek

Tvrdí to Jiří B. z Prostějovska, do jehož škodovky honda třiadvacetiletého Michala Kadlece narazila jako první a teprve potom jako neřízená střela zdemolovala policejní felicii a způsobila smrt obou policistů.

Policejní felicie dávala přednost

"Když jsem vyjížděl z Prostějova, viděl jsem je ještě v úseku, kde je padesátka, dlouho dopředu. Chystali se vyjet z vedlejší cesty po levé straně a dávali mi přednost. Určitě neměřili, prostě odtamtud vyjížděli, odbočovali doleva za mnou. Ještě jsem je viděl ve zpětném zrcátku. Pak se proti mě řítilo to černé auto v protisměru, mířilo rovnou na levé světlo. Stačil jsem mírně strhnout řízení doprava, takže mi škrtnul o levé přední a více o zadní dveře, mě to otočilo do protisměru, zůstal jsem stát asi uprostřed silnice," popsal dvacetiletý řidič Jirka.

Pásů jsem si nevšímal, nedýchali

"Mám škodovku na plyn, tak jsem hned vytahoval mámu, tátu a mladšího bráchu, který seděl za mnou a náraz na dveře mu pohmoždil žebra. Bál jsem se aby plyn nevybuchl. To už byla honda v autech těch policistů, tak jsme zkoušeli jim i tomu v hondě pomoci. Bylo to ale zbytečné. Jeden byl až na zadní sedačce, řidič pokroucený za sedadlem spolujezdce.

V hondě to vypadalo také hrozně. Všichni byli hned mrtví. Jestli měli zapnuté pásy, to se nedalo snad ani poznat, spíše jsem se díval, jsetli ještě dýchají a pásů jsem si fakt nevšiml," sdělil řidič škodovky, který se při nehodě s celou rodinou asi podruhé narodil.

"Opozdit se o sekundu a být o deset metrů dál ve směru hondy zpět k Prostějovu, chytit náraz hondy čelně na nás, tak jsme tam zůstali všichni. Tak to odneslo auto za námi," svěřil se Jiří.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám