Hlavní obsah

Policisté kontrolovali diskotéku, pětina mladistvých opilých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté v noci na sobotu kontrolovali diskotéku v Mnichově Hradišti s přistrojem na měření alkoholu. Výsledek: pětina mládeže pod osmnáct let byla opilá. Společně s policisty se akce zúčastnily dvě pracovnice Oddělení sociálně právní ochrany dětí městského úřadu v Mnichově Hradišti.

Článek

"Policisté v průběhu necelých dvou hodin zkontrolovali téměř stovku osob. Bohužel mezi přítomnými objevili devatenáct mladistvých pod vlivem alkoholu. U mnohých při dechové zkoušce zjistili více než půl promile alkoholu, u jednoho mladíka dokonce téměř dvě promile. I když mezi podnapilými nebyla žádná osoba mladší patnácti let, jsou výsledky značně znepokojivé," říká policejní mluvčí Ladislav Mareš.

Policisté s pracovnicemi městského úřadu kontaktovali rodiče podnapilých mladistvých a děti jim předali. Policie bude také zjišťovat, kdo osobám mladším osmnácti let alkohol poskytl. Tato zjištění budou předána příslušnému obecnímu úřadu k přijetí dalších opatření v rámci jeho pravomocí.

Přímo před diskotékou dopravní hlídka narazila také na opilého řidiče. Výtečník může čekat zákaz řízení. Jedná se nepoučitelného člověka, kterému nedávno jiný  zákaz řízení motorových vozidel vypršel. Obdobné akce zaměřené na mládež se podle mluvčího budou opakovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám