Hlavní obsah

Policisté hledali pohřešovanou dívku z Ústí v lese, kde chtěl spáchat sebevraždu její otčím

Právo, Novinky, pab, ok
Plzeň

Policisté v pátek prohledávali několik hodin les na severním Plzeňsku. Pátrací akce s největší pravděpodobností souvisela s pohřešovanou 12letou Michaelou Muzikářovou z Ústí nad Labem. Ta je nezvěstná už skoro měsíc.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté pátrají na PlzeňskuVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Asi dvacítka uniformovaných mužů pročesávala lesní porost v blízkosti silnice na trase z Ústí do Plzně. Akce skončila pozdě odpoledne. Zda měli policisté konkrétní informace, že by právě v této lokalitě mohla školačka být, není jasné.

Pátrání tady probíhalo zřejmě kvůli expříteli matky Míši, který se zde poprvé pokusil o sebevraždu čtyři dny po zmizení dívky. Otakar S. se nakonec se oběsil minulé pondělí v pronajatém bytě v Čeminech na Plzeňsku. [celá zpráva]

Foto: Policie ČR, Policie ČR

Pohřešovaná dvanáctiletá Michaela Patricie Muzikářová (na nejaktuálnější archivní fotografii) z Ústí nad Labem.

Jak zjistil reportér Práva přímo na místě, policisté prohledávali les zformováni do rojnice. Důkladně prohlíželi každou hromadu roští. Vstup do lesa uzavřeli.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Policisté při pátrací akci na Plzeňsku

Auta pátračů měla ústecké registrační značky, což naznačuje, že jde právě o případ ztracené dívky z Ústí. Policisté žádné informace neposkytli. „Probíhají tady úkony trestního řízení,” řekl Právu během pátrací akce kriminalista.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Policisté na severním Plzeňsku

Otakara S. našla policie poblíž místa dnešní pátrací akce v noci na 17. ledna, když poslal matce Míši esemesku, že si chce vzít život. Podle informací Práva spal opilý ve svém vozidle Mazda 626 zaparkovaném u silnice. Policisté si na místo vyžádali asistenci záchranné služby, ta ho odvezla na psychiatrii.

Otčíma se Míša údajně bála. Vyplývá to ze vzkazů, které zanechala na sociální síti. Proto muže také kriminalisté opakovaně vyslýchali, byl dokonce na detektoru lži.

Zmizela v lednu

Matka nahlásila zmizení své dcery ve středu 11. ledna večer. Dívka byla údajně ten den časně ráno ještě doma, matka odcházející do práce ji ale nekontrolovala. Dívčin telefon nebyl aktivní od večera 10. ledna. Dívka mohla zmizet cestou do školy.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Policisté prohledali každý kousek lesa

Na případu od začátku pracuje speciální dvacetičlenný tým. Vyhodnocovali stovky hodin záznamů z kamerových systémů nejen z města Ústí nad Labem, ale i dalších měst a důležitých míst v Ústeckém kraji. Prověřovali i záznamy ze soukromých kamer v autech či na domech, o které požádali veřejnost.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie v obci Čeminy, kde bydlel expartner matky pohřešované MíšyVideo: Patrik Biskup, Právo

Michaela Patricie Muzikářová je zhruba 155 až 160 centimetrů vysoká, štíhlá a má hnědé vlnité vlasy. Nosí dioptrické brýle s růžovými obroučkami.

Dívka na sobě měla při odchodu z domova s největší pravděpodobností černého kulicha s bambulí, prošívaný kabát tmavé barvy ke kolenům, legíny a kozačky, ze kterých vykukuje bílá kožešina. Na zádech měla růžový batoh s postranními kapsami značky Nike.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám