Hlavní obsah

Policisté hledají svědka, který může pomoci dopadnout tramvajového vraha

Praha

Pražští kriminalisté po čtyřech měsících pokročili s vyšetřováním vraždy ženy z tramvaje číslo 17. Zveřejnili podobu důležitého svědka, se kterým potřebují mluvit.

Foto: Policie ČR

Policisté hledají důležitého svědka.

Článek

„Detektivové v rámci prošetřování tohoto případu hledají muže, který je vyobrazen na sestaveném identikitu. Tohoto muže kriminalisté hledají jako důležitého svědka. Prosíme ho, aby se sám přihlásil na linku 158,“ uvedl mluvčí policie Jan Daněk.

Policisté o svědkovi kromě jeho podoby vědí pouze to, že cestoval 9. dubna dopoledne vlakem z Trutnova do Kolína. Žádají proto občany, kteří ho znají, ale také cestující, se kterými jel na uvedené trati, aby se přihlásili na linku 158.

Foto: Policie ČR

Policii se podařilo dohledat záběry z kamer, na nichž byla zavražděná žena ještě živá.

Muž je ve věku přibližně 28 let, 170 cm vysoké hubené postavy, světlé pleti – výrazně bledý obličej. Na levé straně tváře měl černé mateřské znamínko a pod ním světlé menší znamínko. Byl hladce oholen. Měl světle hnědé krátké vlasy, rovný úzký nos a semknuté tenčí rty. Oblečen byl do krátké světlehnědé (kávové) kožené bundy, která byla celá prošitá červenými pruhy. Měl světle modré kalhoty, džíny, tzv. „trubky“.

Oznámení o ženě v bezvědomí s krvácením do hlavy přijali policisté 13. února z tramvaje číslo 17, která se nacházela na zastávce U Libušského potoka v pražských Modřanech. Namířeno měla do centra.

Později policisté zjistili, že mrtvá 64letá žena byla zastřelena. Zajistili rovněž videozáznamy ženy chvíli před tím, než nastoupila do tramvaje.

Reklama

Související články

Ženu v tramvaji číslo 17 někdo zastřelil

Pražští policisté potvrdili, že žena, která byla nalezena mrtvá v tramvaji číslo 17, byla zastřelená. Po pachateli dále pátrají. Již v neděli zveřejnili podobu...

Výběr článků

Načítám