Hlavní obsah

Policisté dopadli zkušeného sňatkového podvodníka

Právo, Petr Blahuš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V neděli odpoledne byl po několikaměsíčním celostátním pátrání v Praze na Novém Městě dopaden policisty 26letý recidivista z Hodonínska. Ten pod záminkou společného života okradl například v říjnu minulého roku důvěřivou 30letou ženu z Týnce nad Sázavou o automobil Renault Twingo, mobilní telefon a platební kartu.

Článek

Mladík se podle mluvčí benešovské policie Zuzany Stránské se svou obětí seznámil pomocí internetové seznamky. "Jedná se o velmi zkušeného podvodníka, který podobné skutky na důvěřivých ženách páchal i na jiných místech republiky,“ řekla Právu Stránská.

Podle Stránské byl pokaždé scénář podvodu stejný. "Postupně si získal jejich náklonnost a důvěru, následně se k nim nastěhoval a žil s nimi ve společné domácnosti. Na počátku října ženě z Týnce nakukal, že si potřebuje dojet do Prahy zařídit si své osobní věci. Zpět k ní se už ale nevrátil,“ popsala jeho triky Stránská.  

Povedenému Casanovovi z Moravy nyní hrozí v případě odsouzení za trestné činy zpronevěry a neoprávněného užívání cizí platební karty až dva roky vězení nebo peněžitý trest. Státní zástupce podal návrh na vzetí mladíka do vazby. 

Reklama

Výběr článků

Načítám