Hlavní obsah

Policisté dopadli piráta silnic, který porazil a okradl chodkyni

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NÁCHOD

Po měsíci hry na schovávanou dopadli náchodští policisté řidiče, který podle vyšetřovatelů 2. června v podvečerních hodinách u Semonic u Jaroměře srazil chodkyni. S těžkým zraněním ji nechal ležet v příkopu, okradl ji a od nehody ujel. Je jím 24letý cizinec žijící v Trutnově. Nyní mu hrozí až pět let vězení.

Článek

„Zraněnou osmapadesátiletou ženu našly náhodně projíždějící cyklistky, které ihned přivolaly pomoc. Automobil s řidičem, který ženu srazil, však unikl,“ připomněla mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.

Ukázalo se, že kromě způsobeného těžkého zranění dolních končetin, pánve a hlavy ženě zmizely také tašky a kabelka, kterou v době nehody měla přes rameno. Později policisté zaznamenali několik výběrů z ženiny platební karty.

„Policisté stanovili několik verzí. V jedné předpokládali, že řidič mohl zpanikařit, hned po srážce bez zastavení šlápnout na plyn a ujet. Zraněná chodkyně, která zůstala po pádu na zem ležet v příkopu, nebyla od silnice vidět.

Někdo jiný mohl tedy přijet a sebrat věci, válející se na okraji silnice. Další verze byla pravdivá: řidič, který ženu srazil, sebral její věci a pak ujel. Od svědků se policistům podařilo získat pravděpodobný popis automobilu i jeho značku.

Zadržený byl obviněn ze čtyř trestných činů, a to těžkého ublížení na zdraví, neposkytnutí pomoci, krádeže a neoprávněného držení platební karty.

Reklama

Výběr článků

Načítám