Hlavní obsah

Policisté dopadli mladíka, který brutálně přepadl seniorku

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté zadrželi sedmnáctiletého mladíka, který v polovině května vnikl na Praze 6 do bytu jednadevadesátileté ženy a brutálním způsobem ji napadl. Později se ukázalo, že jen několik dní po činu znásilnil dvaadvacetiletou dívku. Hrozí mu deset let vězení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Mladík zazvonil 15. května kolem deváté večer u stařenčina bytu na Praze 6. Když žena pootevřela dveře, vykopl je tak silně, že seniorka doslova odlétla a skončila na zemi. Poškozenou pak útočník kopal do nohou a hrudníku. Žena si přitom nárazem způsobila tržnou ránu na hlavě a upadla do bezvědomí.

Útočník využil stařenčina stavu, svázal ji ručníky a hadry, do úst jí nasadil roubík a zamkl na záchodě. Mezitím prohledal byt a ukradl kabelku s tisícem korun. Byt poté opustil a utekl neznámo kam. Zraněná žena skončila v péči lékařů.

Znásilnil a okradl dvaadvacetiletou ženu

Kriminalisté útočníka vypátrali a zadrželi 14. července. Poté přišli na další trestné činy, kterých se dopustil.

„Prošetřováním policisté zjistili, že mladík má na svědomí další násilné činy. Konkrétně 19. května donutil pod pohrůžkou použití zbraně v brzkých ranních hodinách dvaadvacetiletou dívku v Kožné ulici k pohlavnímu styku. Po souloži poškozenou ještě oloupil, kdy si přišel na padesát korun a mobilní telefon,“ upřesnil policejní mluvčí Tomáš Hulan.

"Po zadržení násilníka vyšetřovatel obvinil z trestných činů loupeže, znásilnění a porušování domovní svobody. V případě odsouzení hrozí obviněnému trest odnětí svobody až na deset let," řekl policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám