Hlavní obsah

Policisté dál drží za mřížemi 17 fanoušků Bělehradu

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Po čtvrtečním řádění srbských fanoušků, kteří přijeli na fotbalový zápas Crvené Zvezdy Bělehrad a pražské Slavie, zůstává 17 osob v cele předběžného zadržení. Cizinecké policii bylo předáno 108 Srbů. Srbské fanoušky odvážejí zpět do vlasti autobusy přistavené ke stadionu v Edenu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

V tuto chvíli probíhá svážení fanoušků do Edenu, kde na ně čekají autobusy domů.

Článek

Policie po násilnostech na Václavském náměstí předvedla celkem 126 srbských občanů, z nich ve 108 případech jim byla udělena bloková pokuta za přestupky proti veřejnému pořádku. Tyto případy byly dále předány cizinecké policii.

Zbylých 17 osob zůstalo v cele předběžného zadržení podezření pro trestné činy, výtržnictví, sprejerství a útok na veřejného činitele.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Srbští fanoušci

Foto: Jan Handrejch, Právo

Srbští fanoušci

"Dalších 108 případů policisté vyřešili přímo na místě v Rytířské ulici. Zde se jednalo hlavně o přestupkové jednání proti veřejnému pořádku," informoval o tom mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Poničená figurína kuchaře v restauraci

Policie bude monitorovat návrat fanoušků

Na zadržené fanoušky celou noc čekali jejich kolegové v autobusech u Edenu. Propuštěné výtržníky policisté sváží před stadion.

Cestu autobusů budou pak až k hranicím v Jihomoravském kraji sledovat policejní hlídky. Důvodem jsou obavy z toho, že se budou opakovat výtržnosti, kterých se příznivci bělehradského klubu dopustili na jihu Moravy už při cestě na zápas. V Břeclavi vyrabovali benzínovou pumpu, útoky se později opakovaly i na dalších benzinkách na dálnici D2 před Brnem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Srbští fanoušci

Fanoušci Crvené Zvezdy Bělehrad, kteří přijeli do Prahy na čtvrteční zápas svého klubu se Slavií, který skončil 3:0 ve prospěch českého klubu, mají na svědomí zdemolovanou restauraci, vymlácené výlohy a bitky s policií. Na pořádek dohlíželo od středečního večera celkem 291 policistů a desítky pořadatelů zápasu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

V centru Prahy řádili bělehradští fanoušci

Zdemolovaná restaurace, vymlácené výlohy, bitky s policií a vyděšení turisté. To všechno mají na svědomí obávaní fotbaloví fanoušci Crvené Zvezdy Bělehrad,...

Výběr článků

Načítám