Hlavní obsah

Policisté chtěli vyloupit benzínku, jeden byl ve službě

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TACHOV

V cele předběžného zadržení jsou dva policisté z dálničního oddělení v Ostrově na Tachovsku. V noci na neděli je zatkli jejich kolegové ze speciální zásahové jednotky v okamžiku, kdy se chystali přepadnout obsluhu dálniční benzínové čerpací stanice. Jeden ze zadržených policistů byl v té době dokonce ve službě a oblečený do policejní uniformy.

Článek

Zatýkání obou policistů ve věku 26 a 27 let neproběhlo bez komplikací. Z místa se snažili ujet, když prorazili policejní zátaras. S třílitrovým vozem zamířili směrem na Rozvadov. V patách jim byl vůz zásahové jednotky. Lupiči nereagovali ani na varovné výstřely. Zadržet se je podařilo až po třiceti kilometrech, kde na sjezdu z dálnice havarovali.

"Oba jsou obviněni z trestných činů loupeže. Ten policista, který byl ve službě, je navíc stíhán za zneužití pravomoci veřejného činitele," řekla plzeňská státní zástupkyně Antonie Zelená.

Výslechy obou policistů trvaly více než  pět hodin. "Řekli svoji verzi. My jsme na základě jejich výpovědí rozhodli, že podáme krajskému státnímu zastupitelství podnět  k návrhu na vzetí do vazby," upřesnila Zelená. 

Podle jakého scénáře chtěli strážci zákona benzínku přepadnout, státní zastupitelství zatím tají. "O tom nyní nelze hovořit. Mohlo by to v tomto okamžiku narušit vyšetřování," vysvětlila Zelená.

Reklama

Výběr článků

Načítám