Hlavní obsah

Policisté a celníci hledali na D1 drogy

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na dálnici D1 proběhla od pondělního dopoledne společná akce české policie a celníků. Plně ozbrojení muži zákona zastavují projíždějící vozy a kontrolují cestující.

Článek

Podle informací Novinek se jedná o akci zastřešenou Europolem. Policisté na dálnici odstavovali projíždějící vozidla na odstavné parkoviště a kontrolovali vozidla i cestujících. Kromě policistů byli nasazeni také celníci. Akce je zaměřena na boj s organizovaným zločinem.

Celníci kromě asistence při policejních kontrolách na D1 zamířili v rámci mezinárodní akce i na další místa. Jedním z nich byl i mezinárodní rychlík směřující z Rumunska do ČR a v něm celníci objevili drogy.

„Pomocí speciálního psa jsme odhalili zhruba 82 gramů metamfetaminu (pervitinu), který byl uschován v hasicím přístroji v jednom z vagónů mezinárodního rychlíku. Nikdo při tomto nálezu nebyl zadržen,“ řekl Právu mluvčí Generálního ředitelství cel Jiří Barták s tím, že kontrola proběhla ve chvíli, kdy vlak projížděl Břeclavskem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám