Hlavní obsah

Policista zproštěn obžaloby z bití zadrženého

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUNTÁL

Okresní soud v Bruntále ve čtvrtek zprostil obžaloby policistu Zbyňka Pavlíka, který se zpovídal z toho, že při výslechu zbil čtyřiadvacetiletého Davida Krejčího. Policie Krejčího zadržela loni v srpnu kvůli podezření z vydírání.

Foto: Profimedia.cz

Okresní soud policistu osvobodil, ale zatím nepravomocně.

Článek

"Pořád jsem opakoval, že jsem nic neudělal. To se ale policistům nelíbilo, a tak mě začali bít," řekl Krejčí u soudu s tím, že na útoku se podílelo více mužů zákona. Policisté z obvodního oddělení v Bruntále naopak tvrdili, že tržnou ránu na hlavě si zadržený způsobil sám pomocí pout.

"Stalo se to ve chvíli, kdy jsme studovali jiné věci a na chvíli jsme si ho přestali všímat," řekl Pavlík u soudu. Výslech pak musel dokončit jiný vyšetřovatel. Soudkyně zprošťující verdikt odůvodnila tím, že vznikly důvodné pochybnosti, co se vlastně na obvodním oddělení policie stalo.

"Jediným očitým svědkem byl poškozený," řekla soudkyně. "Je to hnus," komentovala verdikt matka Krejčího, která se na vyhlášení rozsudku přišla podívat. Právě ona tehdy podávala na policisty stížnost. "Když jsem viděla, v jakém stavu přišel z výslechu, byl to pro mne šok," řekla matka. Rozsudek zatím není pravomocný, státní zástupkyně si ponechala lhůtu pro případné odvolání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám