Hlavní obsah

Policista ze Semil je podezřelý z kuplířství a podvodu

Policejní inspekce zadržela policistu ze Semilska, který je podezřelý z podvodu, vydírání a kuplířství. Trestné činy údajně páchal od roku 2008, informoval mluvčí ministerstva vnitra Vladimír Řepka.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Inspekce policistu zadržela v rámci akce Casino ještě s dalším člověkem, který však není příslušníkem policie, uvedla mluvčí inspekce Martina Lídlová.

"Podezřelý policista spolu s civilní osobou od roku 2008 zprostředkovávali v Turnově osoby k provozování prostituce za úplatu, přičemž z takto získaných finančních prostředků si polovinu ponechávali pro vlastní potřebu," upřesnila mluvčí.

Podle ní policista v loňském roce navíc dopisem vydíral člověka kvůli nesplaceným dluhům a od jiného člověka vylákal peníze, které mu nevrátil. Adresát výhrůžného dopisu měl důvodné obavy o své zdraví a život, uvedla mluvčí.

"Vedení Krajského ředitelství Policie České republiky Libereckého kraje bylo vyrozuměno o protiprávním jednání svého podřízeného," řekla Lídlová. Na vyšetřování případu by mělo dohlížet okresní státní zastupitelství v Hradci Králové, kterému už byl podán návrh na zahájení trestního stíhání obou podezřelých.

Reklama

Výběr článků

Načítám