Hlavní obsah

Policista u soudu popírá, že opilý seděl za volantem

Právo, Aleš Honus
FRÝDEK-MÍSTEK

Policejní inspektor z hraničního oddělení cizinecké policie v Mostech u Jablunkova Dalibor Šostok se od úterka před frýdecko-místeckým soudem zpovídá kvůli závažné dopravní nehodě, kterou měl způsobit v těžké opilosti při návratu ze svatební hostiny. Policejní podpraporčík však tvrdí, že za volantem seděla jeho přítelkyně.

Foto: Vratislav Konečný

Plášťenka,holínky a může se vyrazit

Článek

Dechová zkouška zhruba tři hodiny po nehodě ukázala 1,5 promile, podle znalců měl Šostok v době nehody ale minimálně dvě promile v krvi. Nehoda, při které vznikla na dvou automobilech škoda za půl miliónu korun, se odehrála v neděli 28. září asi hodinu po poledni v zatáčce na úzké lesní cestě, vedoucí z rekreační chaty v Hrádku na Frýdecko - Místecku.

V nepřehledném úseku je rychlost omezena na 30 kilometrů v hodině, podle znalce policistův soukromý automobil vjel z kopce do zatáčky asi padesátikilometrovou rychlostí. Střetl se tam s dalším automobilem, který již nemohl srážce zabránit.

Snažil se ovlivnit svědka

"Jsem si stoprocentně jistý, že za volantem seděl pan obžalovaný," vypověděl před soudem řidič nabouraného automobilu. Dodal, že po nehodě se ho policista snažil ovlivňovat. "Než na místo přijeli policisté, permanentně na mne naléhal, ať dosvědčím, že za volantem seděla jeho přítelkyně," řekl před soudem řidič druhého vozidla Petr Halfar.

"To jsem ale rezolutně odmítl. K nehodě došlo v nepřehledné zatáčce, kde je velmi úzká cesta a pohybují se tam turisté včetně maminek s kočárky. Jeho způsob jízdy byl velmi bezohledný," dodal Halfar.

Podpraporčík Šostok, stejně jako jeho přítelkyně, ale před soudem řekli, že za volantem policista neseděl. "Věděl jsem, že na svatbě budu pít. Proto jsme byli předem domluveni, že já budu řídit tam a přítelkyně pojede zpátky," řekl Šostok.

Vzhledem k tomu, že k soudu nepřišel jeden z předvolaných svědků, bylo jednání odročeno na 22. října, kdy by měl být vynesen rozsudek. Policista dosud nebyl postaven mimo službu.

Reklama

Výběr článků

Načítám