Hlavní obsah

Policista s trestem za krádež rohlíku nesouhlasí, případ žene výš

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice

Až ke krajskému policejnímu řediteli žene svůj případ osmatřicetiletý technik z domažlické kriminálky, kterému se nelíbí, jak ho potrestal jeho přímý nadřízený za krádež rohlíku v obchodě. „Nic jsem neukradl, a proto se chci bránit,“ řekl Právu policista, který je odhodlaný obrátit se na soud v případě, že krajský policejní šéf jeho odvolání zamítne.

Článek

Květnovou krádež v supermarketu by měl kriminalista podle rozhodnutí domažlického policejního ředitele Miloslava Hory pocítit na výplatě, a to desetiprocentní srážkou po dobu dvou měsíců.

"Ze shromážděných důkazů jsem dospěl k závěru, že se dopustil přestupku proti majetku,“ uvedl Hora. Zda má na věc stejný pohled i krajský policejní ředitel Jaromír Kníže, zatím není jasné. „Odvolání policisty nyní posuzuje poradní komise. Její výstup bych měl obdržet do poloviny listopadu. Pak rozhodnu,“ řekl Právu Kníže.

Policistu načapala při krádeži ochranka Kauflandu. Jeden z hlídačů si ho vyfotil na mobilní telefon v okamžiku, kdy schovaný mezi regály a mimo záběr bezpečnostních kamer drží v ruce rozjedený croissant. U kasy pak pečivo zatajil.

Na fotografii chybí hlava

„Ochranka dotyčného poté vyzvala, aby za rohlík zaplatil šest korun, že tím bude celá věc uzavřena. On se na ně osopil, že žádný rohlík nesnědl a že to považuje za křivé obvinění. Přitom upozornil na to, že je policista. Po několikaminutovém dohadování mu hlídači oznámili, že zavolají jeho kolegy,“ uvedl zdroj, který je seznámen s detaily případu.

Právo zjistilo, že na fotografii, která má hříšníka usvědčovat, chybí jeho hlava. „K důkazům jsme proto přidali ještě záběry z bezpečnostní kamery u pokladny, abychom ztotožnili jeho oblečení,“ vysvětlil zdroj. Ani samotná fotografie není příliš průkazná, což podezřelý policista využil k obhajobě a tvrdí, že to, co drží v ruce, je pouzdro od mobilního telefonu.

„Ta věc v ruce odpovídá barvě rohlíku. Navíc ho viděli další dva nezávislí svědci,“ dodal zdroj. Policistovi původně hrozil přísnější trest, a to odejmutí služební hodnosti a tím okamžitý odchod do civilu. Nadřízení ale přihlédli k jeho doposud bezproblémovému chování a dobrým pracovním výsledkům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám