Hlavní obsah

Policista rozmluvil sebevražedkyni skok z okna

Novinky, Petr Nový
Havířov

Policista vracející se ve středu odpoledne po službě domů zachránil v Havířově život ženě, která se rozhodla kvůli zdravotním problémům spáchat sebevraždu. Muž získal důvěru paní sedící na okně domu a podařilo se mu ji vtáhnout zpět na chodbu. Žena skončila v péči lékařů.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Policista vracející se po službě domů po vystoupení z výtahu uviděl v mezipatře třetího a čtvrtého patra neznámou ženu, která sedí v otevřeném okně s nohama směrem ven do volného prostoru,“ řekl mluvčí Jaroslav Kus.

Ženu tiše oslovil, co na okně dělá a zda nepotřebuje pomoc. Komunikace přinesla výsledky a žena s policistou začala hovořit. Řekla mu, že má zdravotní a psychické problémy, a proto chce ukončit svůj život skokem z okna.

„Chtěla pokračovat v rozhovoru a požádala policistu, aby k ní přišel blíž. K sebevražedkyni pomalu přistoupil, a když byl v dostatečné blízkosti, ženu uchopil a vtáhl z okna na chodbu,“ doplnila Kus.

Zachráněná žena z Havířova přivolaným lékařům a policistům řekla, že chtěla skočit z okna. Před svým rozhodnutím si vzala prášky na spaní a požila alkohol. V současné době je v péči psychiatrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám