Hlavní obsah

Policista prý vybíral zemřelému z účtu

Novinky, Ivan Langr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŽELEZNÝ BROD

Velkému pokušení asi neodolal jeden ze železnobrodských policistů. Už mrtvému 63letému muži z Jablonce, jehož 3. července za jízdy v okolí Skuhrova u Železného Brodu na Jablonecku postihla náhlá smrtelná slabost, totiž při zajišťování osobních věcí vzal platební kartu.

Foto: archiv soutěže
Článek

S pomocí karty, u které měl mrtvý nejspíš i PIN kód, pak vybral zřejmě postupně z bankomatu v Železném Brodě asi šest tisíc korun. Případ nyní šetří liberecká pobočka Inspekce ministerstva vnitra.

Vyšetřování spustila dcera mrtvého muže. "Mohu potvrdit, že případ se stal v Železném Brodě, vyšetřování iniciovala dcera zemřelého po několika dnech, když zjistila, že se po smrti otce vybíralo z účtu. Inspekce na případu spolupracuje s bankou, u níž byla vedena odcizená karta. Čeká se na výpis z účtu, tedy až banka odtajní informace. Pak by měly být zahájeny úkony trestního řízení," vysvětlil Právu Petr Vorlíček z tiskového oddělení ministerstva vnitra.

Pro pár tisíc prý pošpinil sbor

Odmítl ale s odkazem na presumpci neviny komentovat informace Práva, že dotyčný okrskář se k činu už údajně doznal. Inspekce také zatím nechce zveřejnit žádné další podrobnosti. Policista není v současné době ve službě, podle policejních zdrojů nastoupil dovolenou.

"Jsme z toho všichni v šoku, protože se zřejmě sám úplně zničil pro blbých šest tisíc. Vůbec si to nedovedeme vysvětlit, jen zbytečně pro pár šlupek nakydal špínu na celý sbor," rozohnil se jeden z jabloneckých policistů.

Třiašedesátiletý řidič zemřel přirozenou cestou bez cizího zavinění. Stačil zřejmě ještě bez problémů zastavit, protože nedošlo ani k poškození vozu." Podle okresní policejní mluvčí Ludmily Knopové policista nebyl dosud obviněn. Pokud se tak stane, je zřejmé, že u policie okrskář skončil.

Policista mohl být natočen kamerou u bankomatů

Klíčovou roli měl podle informací Práva v případu údajně sehrát záznam z kamerového systému, na němž byl okrskář zachycen při manipulaci u jednoho z bankomatů. Ani jedna ze tří bank, které mají v Železném Brodě své pobočky, se ale Právu oficiálně s odkazem na interní předpisy nepřiznala, že s policií na případu úzce spolupracuje.

"Byli se tu policisté ptát kvůli podvodnému výběru a ptali se výslovně na záznamy z kamer. Když ale zjistili, že tu kamery nemáme, protože je to příliš drahé, zase odjeli," svěřil se zaměstnanec jedné z bank.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám