Hlavní obsah

Policista družku bil do krve a strčil ji do myčky. Soud mu potvrdil podmínku

Radim Vaculík, Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražský městský soud pravomocně potvrdil tříletou podmínku se čtyřletou zkušební dobou bývalému pražskému policistovi Martinu Boháčovi (41) za pětileté týrání, pronásledování a nezákonné lustrování jeho družky. Právu to potvrdil mluvčí soudu Adam Wenig s tím, že obžalovaný nyní neuspěl se svým odvoláním.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Boháče potrestal podmínkou už loni v prosinci Obvodní soud pro Prahu 9, který ho uznal vinným z týrání osoby žijící ve společném obydlí, nebezpečného pronásledování, zneužití pravomoci úřední osoby a z neoprávněného přístupu k počítačovému systému. Někdejšímu členovi pražské hospodářské kriminálky hrozilo za tyto činy až osmileté vězení, soudy se ale shodly na výrazně mírnějším trestu.

„Odvolací soud po přezkoumání rozsudku soudu prvního stupně neshledal vady ani ve skutkových zjištěních, ani v právní kvalifikaci a rovněž uložený trest byl přiléhavý. Odvolání tak jako nedůvodné svým usnesením z 13. dubna zamítl,“ sdělil ve středu Právu Wenig.

Kamera zachytila slovenského policistu, jak surově zmlátil bezdomovce

Evropa

Boháč podle rozsudku začal svou tehdejší družku, vystudovanou právničku, soustavně týrat od května 2014. Nejprve psychicky, když ji i za přítomnosti právě narozené dcery opakovaně vulgárně urážel, označoval ji za „neschopnou alkoholičku, která doma nic nedělá“.

Navíc už své slovní útoky postupem času údajně doprovázel i těmi fyzickými.

Jednou prý Boháč do ženy strčil tak silně, že při úklidu nádobí spadla do vnitřního prostoru myčky, nebo jí dupl z ničeho nic na nohu. Ženu podle verdiktu zfackoval i před jejími rodiči.

Rozlítilo ho žehlicí prkno

V květnu 2017 pak podle soudů policista partnerku zbil a zranil krvavě poté, co po návratu z práce uviděl v obývacím pokoji rozložené žehlicí prkno a žena ho odmítla uklidit. O dva měsíce později ho družka opustila, ale on ji prý v červenci 2018 napadl i v novém bytě.

„Strčil do ní takovou silou, až upadla na zem, kde ji začal bít do hlavy teniskou, verbálně ji urážel a vyhrožoval zabitím,“ nastínil v obžalobě státní zástupce Ondřej Šťastný.

Kvůli týrané a pohřešované Valerii obvinili sociální pracovnici

Krimi

V listopadu 2018 na ni při dalším konfliktu dokonce vytáhl i svou zbraň, i když při tom uvedl, že není nabitá. Načež podle soudu začal demolovat vybavení ženina bytu.

„Ničil věci, trhal a stříhal oblečení a rozléval kosmetiku, vytrhl a zničil přední SPZ od osobního auta užívaného poškozenou,“ popsala jeho řádění už loni v prosinci soudkyně Tereza Staňková.

Aby pak měl nad ženou ještě větší moc, policista podle soudu bezdůvodně, a hlavně nezákonně opakovaně prohledával veškeré údaje o ní v různých databázích a registrech.

Děti jsou často neviditelné oběti domácího násilí

Domácí

„Jednání obžalovaného mělo rostoucí tendenci a jeho chování zdejší senát nepovažuje za normální a vymyká se běžné komunikaci,“ poznamenala k Boháčovým útokům soudkyně.

Poškozená si ze soužití s obžalovaným odnesla podle znalců tzv. viktimizační syndrom. Trpěla úzkostmi, poruchami spánku a soustředění, nedostatkem sebedůvěry.

Reklama

Výběr článků

Načítám