Hlavní obsah

Policie zveřejnila videozáznam ze zběsilé honičky, která skončila střelbou

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie zveřejnila kamerové záznamy ujíždějícího řidiče, který nezastavil své auto u Úřadu vlády a několik policejních aut ho pronásledovalo až do Plzně. Muži zákona řidiče postřelili a ten teď leží na jednotce intenzivní péče.

Zběsilá honička začala v ulicích PrahyVideo: Policie ČR

 
Článek

Ze záznamů městských kamer je patrné, že řidič mazdy s lucemburskou značkou na začátku pronásledování projel křižovatku na červenou a odbočil vlevo, kde ohrozil projíždějící tramvaj. Sledovala ho už auta městské policie, ke kterým se potom připojily hlídky pohotovostní motorizované jednotky.

Sedmadvacetiletý řidič, který má zakázáno řízení, potom ujížděl přes Ortenovo náměstí, Bubenské nábřeží, Chotkovy sady, Pohořelec a Vypich směrem na dálnici D5 do Plzně.

Záběry z nemocnice, kde skončil zběsilý řidič.Video: Novinky

Během pronásledování policisté několikrát stříleli, celou akci sledoval ze vzduchu také vrtulník pro případ, že by se ujíždějící muž policistům ztratil. Místy jeho rychlost dosahovala až 200 km/h. Na dálnici rovněž způsobil nehodu dvou policejních aut.

Až osm let za mřížemi 

Muži se podařilo dojet až do Plzně k místní nemocnici, kde ho policisté zadrželi a rovnou se střelným poraněním krku předali lékařům. Je mimo ohrožení života, ale leží na jednotce intenzivní péče.

Agresivní řidič má až do října zakázáno řízení. Jeho trestní rejstřík obsahuje 19 záznamů souvisejících s majetkovou a drogovou kriminalitou. V autě vezl tři krabice léků a varné sklo.

„Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení hned pro tři trestné činy, a to obecné ohrožení, násilí proti úřední osobě a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za tyto delikty hrozí pachateli v případě odsouzení trest odnětí svobody až na osm let,“ doplnil mluvčí policie Tomáš Hulan.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám