Hlavní obsah

Policie zná jméno podezřelého z loupeže 30 miliónů v Přemyslovicích

Právo, Jiří Růžička
Aktualizováno

Policie je na stopě pachatelům loupeže desítek miliónů korun z 21. února v Přemyslovicích na Prostějovsku. Po jednom z údajných pachatelů vyhlásila pátrání a s žádostí o pomoc se obrátila na veřejnost.

Foto: Policie ČR

Jan Bakalár

Článek

„Policie ČR pátrá po muži podezřelém z trestných činů vražda a loupež. Jedná se o Jána Bakalára, narozeného 4. ledna 1959, trvale bytem Moravičany 67, okres Šumperk. Podezřelý muž se měl dopustit dne 21. února 2013 kolem 08.25 hodin jako jeden ze tří pachatelů v obci Přemyslovice na Prostějovsku loupežného přepadení vozidla Ford Transit společnosti LOOMIS,“ sdělila mluvčí olomouckého krajského policejního ředitelství Marie Štrbáková.

Foto: Policie ČR

Hledaný Ján Bakalár

Tři ozbrojení pachatelé zastavili v Přemyslovicích firemní vozidlo a pod hrozbou střelby přinutili posádku vozidla k vydání finanční hotovosti. Mělo jít o více než třicet miliónů korun. Muži na auto i stříleli, a to z brokovnice a samopalu a podle některých svědectví hrozili i odpálením granátu. Na silnici pod autem vylili hořlavinu a poté, co se zmocnili peněz, se pokusili založit oheň a zahladit stopy. Ke zranění osob nedošlo. [celá zpráva]

Foto: Policie ČR

Jan Bakalár

„Pachatelé se pohybovali za pomoci dosud neustanoveného terénního vozidla khaki barvy, nebo barvy světle lahvově zelené,“ řekla Štrbáková.

Foto: Policie ČR

Rozstřílené okno dodávky po přepadení v Přemyslovicích.

Bakalár je vysoký 180 centimetrů, střední postavy. Má hnědočerné prošedivělé středně dlouhé vlasy, hnědé oči a nosí hnědočernou prošedivělou bradku.

Lupiči na Prostějovsku ukradli z dodávky 30 miliónů, policie zahájila manévry. Záběry z února 2013Video: Jiří Růžička, Právo

„Hledaný muž je ozbrojený a může být velmi nebezpečný. Žádáme případné svědky, kteří podezřelého muže někde viděli nebo ví, kde se zdržuje, aby ihned kontaktovali policisty prostřednictvím linky 158. Také v případě svědectví k uvedenému vozidlu žádáme občany, aby veškeré poznatky k jeho pohybu v okolí obce Přemyslovice neprodleně oznámili na telefonní linku 158,“ uvedl mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám