Hlavní obsah

Policie zná jména některých fotbalových chuligánů, kteří v Edenu házeli pyrotechniku

– Praha

Policie už zná jména pěti fotbalových chuligánů, po kterých v pondělí vyhlásila pátrání v souvislosti s házením pyrotechniky na fotbalu v Edenu. Mužům hrozí za výtržnictví až dva roky vězení. Po dalších pěti chuligánech policie dále pátrá.

Fotbaloví chuligáni zapálili na zápasu pyrotechnikuVideo: Policie ČR

 
Článek

„Díky zveřejnění fotografií v médiích se nám do této chvíle podařilo ztotožnit celkem pět mužů, kteří použili pyrotechniku na fotbalovém stadionu v Edenu. Jeden z pěti mužů se včera v odpoledních hodinách sám přihlásil na policejní služebnu,“ informovala mluvčí policie Eva Kropáčová.

Policie v pondělí vyhlásila pátrání po celkem deseti mužích, kteří podle ní na tribuně jih v sektoru domácích házeli pyrotechniku do sektoru hostů.

„Svým jednáním ohrozili všechny osoby nacházející se v tomto sektoru i ve svém vlastním, mezi nimiž byli i rodiče s malými dětmi,“ řekla v pondělí Kropáčová. Sektor nebyl naštěstí plně obsazen, a tak mohli lidé utéct a nedošlo k žádnému zranění.

Po incidentu potrestala disciplinární komise Slavii zápasem s Libercem bez diváků. S uzavřením Edenu nesouhlasil předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám