Hlavní obsah

Policie zatkla úředně mrtvého muže z Těšína

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

O tom, že boží mlýny jednou semelou každého hříšníka, se přesvědčil čtyřicetiletý muž z Českého Těšína, který byl úředně prohlášen od 30. listopadu 1995 za mrtvého. Policie ho tehdy podezírala z rozsáhlé majetkové kriminality se škodou za několik miliónů korun.

Článek

"Policie se případem začala zabývat na základě oznámení České spořitelny. Muž byl podezřelý z podvodu. Nesplácel směnečný úvěr ve výši 6,4 miliónu. Po dlužníkovi se však slehla zem a bylo po něm vyhlášeno pátrání. Na návrh příbuzných byl rozhodnutím Okresního soudu v Karviné v roce 2003 prohlášen od roku 1995 za mrtvého. Případ byl proto odložen," uvedla mluvčí severomoravské policie Dagmar Bednarčíková.

Velké překvapení však přišlo před dvěma týdny, kdy policie kontrolovala podezřelého muže, který do ČR cestoval ze Slovenska přes hraniční přechod Mosty u Jablunkova.

"Nebyl schopen předložit doklady. Policistům se představil jako Martin Hovorka z Havířova. Dalším šetřením ale bylo zjištěno, že jde o muže, který je úředně mrtvý," dodala mluvčí.

Podařený podnikatel byl podle ní už obviněn z podvodu a skončil ve vazbě. "Z dosavadního šetření vyplývá, že od roku 1995 pobýval na různých místech Slovenské republiky pod cizí identitou," dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám