Hlavní obsah

Policie zatkla otce, který unesl tříletou dceru z Česka do Karibiku

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blansko
Aktualizováno

Objasnit zmizení tříletého děvčátka se v těchto dnech podařilo českým policistům ve spolupráci s Interpolem. Děvčátko odvezl do Karibiku jeho otec, i když byla dívenka soudem svěřena do péče matky. Otec už sedí v policejní cele a děvče je zpět i s matkou v České republice. Policisté dvaačtyřicetiletého muže zadrželi v úterý na pražském ruzyňském letišti.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Zmizení dcerky nahlásila matka na policii v Blansku před měsícem. Manžel ji totiž nevrátil v dohodnutou dobu. Žena měla podezření, že by mohl utéct do Dominikánské republiky. „Několikrát hovořil o tom, že by se tam jednou chtěl odstěhovat a malou že si tam prý vezme s sebou,“ uslzenýma očima vypráví žena.

Kriminalisté ihned kontaktovali Interpol a na karibskou stopu zaměřili svoje pátrání. „Podařilo se zjistit, že muž skutečně odjel do Frankfurtu nad Mohanem a odtud i s dcerkou odletěl do Dominikánské republiky,“ potvrdil kriminalista Marek Opatřil.

Interpolu se ale dařilo sledovat jeho stopu a ve spolupráci s místní policií odhalit i jeho úkryt. Matka proto ihned do Dominikánské republiky odletěla a se svou dcerkou se po několika týdnech odloučení znovu shledala.

Otec už zpytuje svědomí v blanenské policejní cele, za poškozování cizích práv mu hrozí až dva roky za mřížemi. Podle kriminalistů byl na útěk dobře připraven, měl sebou i dostatečný obnos peněz na delší pobyt.

Jestli bude mít celá událost pro dívenku i psychické následky, zřejmě ukáží následující týdny. „Chceme, aby na to rychle zapomněla, když slyší, jak o tom mluvíme, odchází z místnosti. Má strach, že si ji tatínek zase někam odvede,“ zakončila matka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám