Hlavní obsah

Policie zatkla na Plzeňsku hledaného Slováka. Měl uškrtit známého a zakopat ho v lese

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Policie o víkendu zadržela na Plzeňsku muže ze Slovenska, který byl hledaný kvůli 14 let staré loupežné vraždě v Polsku. Na čtyřiačtyřicetiletého muže z okresu Detva vydal Okresní soud v Žilině Evropský zatýkací rozkaz.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Mluvčí plzeňského krajského ředitelství Ivana Jelínková pouze potvrdila, že cizince policisté zatkli v jedné obci na severu Plzeňska. „Soud rozhodl o jeho umístění do předběžné vazby,“ doplnila Jelínková.

Divočák napadl v centru Plzně muže

Krimi

Podle veřejně dostupných údajů ze slovenské policejní databáze vydal na muže žilinský soud zatykač minulý týden. Jeho mluvčí Anna Záborská Právu potvrdila, že zadržený muž měl spáchat zvlášť závažný zločin vraždy v roce 2006. Detaily k případu ale nesdělila.

“Jedná se o přípravné řízení, které je neveřejné. Podrobnější informace nelze poskytnout ale hlavně z důvodu, aby nebyl zmařen průběh vyšetřování,“ dodala mluvčí soudu.

Podle dobře informovaného zdroje měl Slovák zavraždit svého známého během společné cesty do Německa. „Na území Polska ho napadl a uškrtil. Sebral mu peníze, zlatý řetízek a auto. Tělo pak zakopal v lese,“ uvedl zdroj.

Šampion v boxu dostal podmínku za těžké zranění hosta v erotickém klubu v Plzni

Krimi

Případ nechtěla komentovat ani mluvčí krajské policie v Žilině Gabriela Kremeňová. „Vzhledem k probíhajícím úkonům trestního řízení nebudeme v této věci poskytovat bližší informace,“ sdělila na dotaz Práva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám